Onze groep

Scouting is in Nederland de grootste jeugd- en jongerenorganisatie. Scouting biedt een leuke en spannende vrijetijdsbesteding en voor ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en uitdagende activiteiten voor jongeren.

In Lunteren is er al 70 jaar een Scoutinggroep. Op deze pagina’s maak je kennis met Scouting Lunteren. Van hoe het begon in 1945 tot de huidige gang van zaken in de vereniging. Benieuwd naar wat Scouting nu precies is? Ook dat lees je hier! Scouting Lunteren heeft maar liefst 150 leden uit Lunteren, Barneveld en omliggende plaatsen als Ede, Wekerom, Otterlo, Voorthuizen, etc.

Scouting Lunteren valt binnen de regio Neder Veluwe. De regio ondersteunt de groepen met speladviezen, trainingen voor leidinggevenden en de uitleen van materialen. Alle regio’s vormen samen Scouting Nederland. In totaal bevat Scouting Nederland 1.100 Scoutinggroepen met gezamenlijk maar liefst 85.000 jeugdleden en 25.000 vrijwilligers. Scouting maakt onderscheid tussen land-, water- en luchtscouts. Scouting Lunteren behoort tot de landscouts van Scouting Nederland.

groepsfoto2010