Blauwe Vogels

Samen spelen moet voor álle kinderen mogelijk zijn! Vanuit deze visie is er vanuit Scouting Lunteren in 2022 een nieuwe speltak aan de groep toegevoegd; De Blauwe Vogels!

De Blauwe Vogels staan voor gezelligheid, samenwerken en plezier hebben. Je leert bij ons pionieren met hout en touw, hakken en zagen en vuur maken of routetechnieken! Ook doen we groepsspelletjes of creatieve activiteiten.

De Blauwe Vogels is voor kinderen die ten gevolge van hun verstandelijke beperking te veel belemmering ondervinden om mee te draaien in een reguliere groep binnen Scouting Lunteren. Kinderen tot 15 jaar die een vergrote behoefte hebben aan structuur/nabijheid en zindelijk en zelfredzaam zijn, kunnen zich aanmelden.

Een kleine lichamelijke beperking is geen probleem, echter is ons clubhuis en omgeving (nog) niet toegankelijk voor rolstoelen.

In september 2022 zijn de Blauwe Vogels gestart met een groep van 6 kinderen, inmiddels is de groep gegroeid naar 8 kinderen. De speltak wordt gedraaid door een enthousiast team van 6 vrijwilligers! Door middel van gesprekken met ouders/verzorgers bekijken we per individu of het kind past binnen de Blauwe Vogels van Scouting Lunteren.

De Blauwe Vogels draaien 2 keer per maand op vrijdagavond van 18:30 – 20:30

Contact

Mail: Blauwevogels@scoutinglunteren.nl