Padvindsters

De padvindsters is de speltak voor meiden in de leeftijd van 11 tot 15 jaar bij Scouting Lunteren. Zij komen samen op zaterdagochtend van 9:25 tot 12:30.

Naar buiten!

Trek de deur achter je dicht en ga de wereld verkennen. Koken op je eigen vuurtje. Sta op je eigen benen. Ontwikkel je eigen mening. Bij de padvindsters wordt actie van je verwacht. En wat kan jij van Scouting verwachten? Een padvindster ontwikkelt haar eigen talenten. Er is ruimte voor iedere padvindster. Daarom is Scouting ook zo veelzijdig. Pannenkoeken bakken, zeilen, internetten, bruggen bouwen van touw en hout, zingen, kamperen onder een zeiltje, schminken, boogschieten, theater, vliegers maken… Je kunt het zo gek niet bedenken.

Geen beter leven dan buitenleven! Het hoogtepunt van elk jaar is het zomerkamp. Met je eigen ronde (groepje van zes meiden) samen slapen in een tent. Je eigen keuken bouwen. Je eigen potje koken. Op pad zonder leiding met kaart en kompas. Dikke vriendinnen worden. De leiders zijn eigenlijk de reisleiders van jouw ontdekkingsreis. Ze laten je zien hoe het moet. Ze wijzen je de weg. Ze maken jouw avontuur mogelijk. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat er een toffe plek voor het zomerkamp gereserveerd is. Dat er hout is om vuur te stoken. Dat er tenten zijn. Dat er een plan is voor wat jullie gaan doen. Dat het veilig is wat jullie doen. O ja, en ze doen het voor hun plezier. Dus je hebt kans dat ze ook wel eens iets geks doen. Niks van aantrekken hoor. Doe gewoon gezellig mee!