Vrijwilliger worden

Naast vele jeugdleden kent Scouting Lunteren ook een groep enthousiaste vrijwilligers, deels al langere tijd verbonden aan de groep, als jeugdlid en/of vrijwilliger, en een deel van onze vrijwilligers heeft geen uitgebreide scoutingachtergrond. Ook voor deze vrijwilligers staat Scouting Lunteren van harte open.

Naast leiding van de jeugdleden kennen we ook vrijwilligers die de groep op een andere manier ondersteunen. Denk aan de bestuursleden, verhuurcoördinator, klussers, materiaalbeheerder, etc.

Scouting iets voor jou?

Ben jij enthousiast, geef je graag leiding en vind je het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun Scoutingavontuur? Of heb je misschien bestuurlijke kwaliteiten die je wilt inzetten, of wil je ons op een andere manier ondersteunen? Dan staat Scouting Lunteren open voor jou! Neem eens contact met ons op en we spreken elkaar graag over hetgeen we elkaar te bieden hebben. Elke volwassene die betrokken is bij Scouting Lunteren (in welke rol dan ook) dient te beschikken over een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag); als je vrijwilliger wordt bij ons, zal er een VOG worden aangevraagd. Hier zijn voor de vrijwilliger geen kosten aan verbonden. Ook worden alle vrijwilligers in ons leidingteam begeleid, gecoacht en opgeleid.