Wachtlijst voor Scouting Lunteren

Soms kun je niet terecht bij een bepaalde speltak (leeftijdsgroep) omdat deze al vol is. We willen het scoutingavontuur voor iedereen leuk en uitdagend houden. Voor zowel onze leden als onze vrijwilligers. Om voor een goed en veilig scoutingavontuur te zorgen is het belangrijk dat de verhouding tussen het aantal leden en leiding goed is. Het aanbod van het aantal leden is soms groter dan het aantal beschikbare vrijwilligers. In dat geval hanteren we een wachtlijst.

Laat je vooral niet afschrikken door de wachtlijst;  inschrijven kan altijd. Je krijgt dan vanzelf bericht als er plek is. Voor jongens in de leeftijd van 7 tot 11 hebben we een erg lange wachtlijst van soms meerdere jaren. Wij raden ouders met kinderen in deze leeftijd aan om ook bij andere scoutinggroepen in de buurt te informeren naar de mogelijkheden.

Hoe werkt onze wachtlijst?

We proberen onze speltakken qua leeftijd horizontaal op te bouwen. Dit houdt in dat we van elke leeftijd ongeveer evenveel leden willen hebben in de speltak, zodat we een goede doorstroming hebben naar volgende speltakken. Hierdoor worden soms kinderen die al langer op de wachtlijst staan niet opgeroepen, terwijl een kind dat er korter op staat wel wordt opgeroepen. Als we dit niet zouden doen, zou elke speltak alleen maar bestaan uit kinderen in de hoogste leeftijdsgroep binnen die speltak. Dat is niet goed voor de dynamiek in de speltak en de opbouw van onze groep.

Daarnaast hanteert Scouting Lunteren een voorrangregeling voor kinderen van vrijwilligers en voor broertjes en zusjes die al op de groep zitten. Wilt u uw kind aanmelden voor scouting, maar lijkt het uzelf ook leuk om een actief te zijn binnen de groep? Neem dan contact met ons op, we maken graag een keertje kennis!